Kliniek De Nederlanden

VEELGESTELDE VRAGEN

We snappen dat er bij zo’n innovatieve uitvinding ook veel vragen ontstaan. We hebben ons best gedaan om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je toch nog vragen? Aarzel dan niet om ons te benaderen. 

Hoe verloopt een behandeling en hoe lang duurt deze?

De behandeling is geheel pijnloos en je voelt er niets van. Omdat het een koude laser is, voel je het licht van de laser niet eens. Afhankelijk van welk gebied je wil behandelen, lig je afwisselend 15 minuten op je rug of buik. De behandeltijd is ongeveer 30 min in totaal.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het exacte antwoord daarop is natuurlijk moeilijk te geven, daarom hebben we altijd een eerste gesprek samen. Hierin bespreken we wat je wilt bereiken. Wij raden aan om te beginnen met 6-10 behandelingen. Op basis van de resultaten kunnen we kijken wat verder nodig is. Tijdens het consult bekijken we ook wat wij samen kunnen doen om betere resultaten uit de behandeling te halen.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Uit de onderzoeken blijkt dat na 6 behandelingen de lichaamsomvang van de proefpersonen op 5 meetpunten gemiddeld 15,78 cm is afgenomen. Een reductie van 1 graad op de Nurnberger-Muller Cellulite Scale (25% reductie).

Waar we op willen wijzen is dat het resultaat ook afhangt van hoe goed je lymfestelsel is. Hoe meer, hoe beter!

Hoe lang duurt het voordat je resultaat begint te zien?

Bij de meeting voor en na een behandeling zie je het resultaat direct in centimeters op het meetlint. Sommigen zien en voelen zelf al na de eerste behandeling resultaat op hun lichaam, maar dat is heel individueel. De beste maatstaf is meestal hoe de kleding zit. De meeste mensen voelen dat hun kleding na een paar behandelingen losser zit. Na 4-6 behandelingen wordt het ook echt zichtbaar voor anderen.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

De behandeling wordt geclassificeerd als ‘duurzaam’. Dat betekent dat als je gezond eet en je voldoende beweegt, je ook duurzame resultaten kunt verwachten.

Zijn er contra-indicaties?

Ja. Zwangerschap, pacemaker, licht epilepsie en kanker. 

Wat wordt er van mij verlangd?

Je hoeft niets extra’s te doen. Maar als je betere resultaten wil, kun je je lymfesyteem activeren door gedurende de behandelingen veel water te drinken.